Dynamics of Inequality and Growth in Europe: May Spatial Models Solve the Puzzle? - Puškárová, Paula, 1985-
Článok sa pokúša odhadnúť dopady nerovnosti v celej EÚ v ohľade priestorového prerozdelenia príjmových nerovností. Využíva sa priestorová špecifikácia chyby Durbin a sú robené štatistické závery v duchu produkčnej funkcie upravenej z hľadiska blahobytu. Výsledky poskytujú podporu prítomnosti vedľajších účinkov vyplývajúcich z prerozdelenia príjmov väčších ako z nezamestnanosti, znalostí alebo ľudského kapitálu.