Vzťah medzi príjmovou nerovnosťou a hospodárskym rastom: prípadová štúdia pre Latinskú Ameriku a Karibik - Janubová, Barbora, 1991-
Vzťah medzi hospodárskym rastom a príjmovou nerovnosťou. Súčasný stav príjmovej nerovnosti a hospodárskeho rastu v Latinskej Amerike a Karibiku. Vysoká príjmová nerovnosť, ktorá vedie k nižšiemu hospodárskemu rastu, pričom hospodársky rast vo vyspelejších latinskoamerických krajinách nie je založený na akumulácii ľudského kapitálu. Pre skupinu viac rozvinutých latinskoamerických ekonomík platí, že rast HDP znižuje príjmovú nerovnosť.