Fenomén Macron: Smerovanie k prezidentskej republike? - Augustín, Michael, 1991-
Analýza politického štýlu a vládnutia francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona. Skúmanie či jeho mandát predstavuje diskontinuitu s prezidentskou tradíciou 5. republiky a posun od semiprezidentskej republiky k prezidentskému systému. Tvrdenie, že hoci sa Emmanuel Macron usiluje reprezentovať razantnú prezidentskú autoritu a disponuje ambíciami presadzovať silnú vertikálnosť výkonnej moci, po roku 2017 formálne nedošlo vo väčšej miere k prezidencializácii politického systému 5. republiky.