Bratislava ako hlavný prijímateľ zahraničnej migrácie a tvorca integračnej politiky - Seresová, Terézia, 1991-
Migračná a integračná politika Slovenskej republiky so zameraním na analýzu zahraničnej migrácie v hlavnom meste SR. Teoretické poznatky v oblasti migrácie a spolužitia rozdielnych etník a kultúr v kontexte migračnej a integračnej politiky SR. Analýza Bratislavy ako prijímateľa zahraničnej migrácie. Vykreslenie situácie v hlavnom meste a analýza problematiky integrácie migrantov v hlavnom meste.