Motivace a stimulace ke vzdělávání – kategorizace zástupců generace Z podle individuálního přístupu v době krize edukativní interakce - Černíková, Iveta
Motivácia a stimulácia príslušníkov generácie Z (jedinci narodení približne v rokoch 1995 – 2012) k vzdelávaniu s dôrazom na podoby vzdelávania v krízovej situácii (aj v kontexte pandémie ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom). Analýza a komparácia kvantitatívnych údajov získaných prostredníctvom dotazníkového prieskumu (120 respondentov z vysokých, stredných aj základných škôl) a pološtruktúrovaných rozhovorov metódou osobného dopytovania. Testovanie hypotéz korelácií medzi motiváciou či stimuláciou k vzdelávaniu a vzdelávaniu sa online výučbou, preferencií u online výučby, úrovňou motivácie po edukatívnej kríze a individualitou pomocou Spearmanovho korelačného koeficientu.