Pokles konečnej plodnosti v okresoch Slovenska a úloha zmien pravdepodobnosti zväčšenia rodiny - Šprocha, Branislav
Konečná plodnosť žien na Slovensku, ktorá sa vyznačuje kontinuálnym poklesom priemerného počtu narodených detí. Uvedený trend, ktorý je možné identifikovať aj na regionálnej úrovni. Úloha, ktorú v tomto procese zohrávajú medzigeneračné a priestorové rozdiely vo vývoji pravdepodobnosti zväčšenia rodiny. Vplyv zmien pravdepodobnosti zväčšenia rodiny na zmenu konečnej plodnosti medzi vybranými generáciami žien v okresoch Slovenska.