Prezentácia oficiálnych ukazovateľov o koronavíruse - Cár, Mikuláš
Pravidelné týždenné informácie Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky o vývoji situácie s koronavírusom obsahujú aj základný súbor ôsmich ukazovateľov. Medzi objektívne a korektné ukazovatele možno zaradiť údaje o počte hospitalizovaných na koronavírus, počet pacientov napojených na umelú pľúcnu ventiláciu, počet pacientov v kritickom stave a ďalšie. Zohľadňovať pri uvoľňovaní opatrení len počet pozitívne testovaných osôb, či už pomocou kĺzavého mediánu, alebo kĺzavého priemeru, je nepostačujúce.