Produkty na podporu zvyšovania štatistickej gramotnosti - Kúšiková, Monika
Zhoda v potrebe investovania do zvyšovania štatistickej gramotnosti, ako schopnosti porozumieť štatistikám a mať zručnosti umožňujúce vyvodiť z nich závery. Prvé „investície“ do tejto oblasti realizované v rámci projektu Vízie EŠS 2020 Digitálna komunikácia, analytika pre používateľov a inovatívne produkty (DIGICOM). Na stránkach Eurostatu sú v rámci podstránky Statistics for Beginners (Štatistika pre začiatočníkov) zverejnené články s textami, ktoré prinášajú vybrané štatistické pojmy a témy vysvetlené ľahko zrozumiteľnou a pútavou formou.