O vzťahu dvoch právnych predpisov upravujúcich vydávanie lekárskych posudkov o zdravotnej spôsobilosti na prácu - Žuľová, Jana
Dvojkoľajnosť slovenskej právnej úpravy pri vydávaní lekárskych posudkov o zdravotnej spôsobilosti na prácu. Výklad smerujúci ku skutočnosti, že zákon o ochrane verejného zdravia je vo veci vydávania lekárskych posudkov o zdravotnej spôsobilosti na prácu lex specialis vo vzťahu k zákonu o zdravotnej starostlivosti, a má tak pri aplikácii prednosť.