Výhody otevřeného bankovnictví mohou využívat i nebankovní instituce - Kuneš, Petr
Európska smernica PSD 2 o otvorenom bankovníctve. Prístup k otvoreným bankovým dátam a výhody PSD 2 ako rýchlejšie overovanie bonity a úveruschopnosti klienta. Pokročilá kategorizácia dát pomocou umelej inteligencie. Prínos služieb využívajúce možnosti prepojenia transakčných dát.