Income Situation of Agricultural Households of EU Countries - Antošová, Irena
Vyhodnotenie súčasnej situácie a životných podmienok poľnohospodárskych domácností. Príjem poľnohospodárskych domácností, ktorý nedosahuje priemerný príjem domácnosti v žiadnej z krajín EÚ. Na klasifikáciu krajín EÚ podľa príjmovej situácie poľnohospodárskych domácností použitá multidimenzionálna klastrová analýza. Klastrová analýza, ktorá odhalila päť segmentov a skutočnosť, že životné podmienky na uspokojivej úrovni je možné dosiahnuť bez ohľadu na ekonomický stav poľnohospodárskej domácnosti, hoci to závisí od vhodného nastavenia poľnohospodárskej politiky.