Verständnis von Interkultureller Kommunikation in Ära der Globalisierung - Helmová, Milena, 1954-
Vyžadovanie vynikajúcich komunikačných schopností a zručností pri stretnutiach medzi predstaviteľmi rôznych kultúr sveta, súkromnými aj profesionálnymi, z dôvodu globalizácie. Požiadavky týkajúce sa správneho konania na účastníkov. Nevyhnutnosť medzikultúrnych kompetencií pre dosahovanie úspechu v medzikultúrnej komunikácii a predchádzanie problémom v komunikácii. Interkultúrna komunikácia a osvojovanie súvisiacich kompetencií pre úspešnú komunikáciu so zahraničnými partnermi.