<Die> Rolle vom Text im Übersetzungsunterricht - Jurčáková, Edita
Výber správneho textu ako základu pre výučbu prekladu a jeho vplyv na výsledok vyučovacieho procesu. Výber vhodného textu určeného ako východiskový materiál pre nácvik prekladu. Možnosti didaktiky vybraného textu a súvisiace problematiky ako miera náročnosti textu, jeho typ či dĺžka.