Generational Shift in Wellbeing Priorities Understanding - Mikušová, Marie
Predmetom tohto výskumu je "pohoda" - wellbeing. Skúmanie či prvá generácia v Čechách cíti nižšiu úroveň pohody ako nastupujúca generácia. Dôležitosť prvkov pohody sa hodnotila pomocou analytickej metódy sieťového procesu. U mladých respondentov identifikovaný prosperujúci blahobyt, na rozdiel od starších respondentov, kde je identifikovaný typ blahobytu, ktorý bojuje. Mladí ľudia uprednostňujú finančné hľadisko, pre starších ľudí sú dôležité skôr zdravotné a sociálne vzťahy.