Impact of Demographic Factor Income on the Decoy Effect for Two Examined Products Categories - Kubalová, Radka
Možný vplyv príjmu ako tradičného demografického faktora na jav návnady v prípade dvoch kategórií výrobkov: práčky a permanentky. Veľkosti efektov pre skupiny spotrebiteľov založené na úrovni príjmu testované Chi-kvadrát testom. Nie všetky príjmové kategórie zobrazujú návnadový efekt a príjmové kategórie vykazujúce návnadový efekt, sa medzi oboma skúmanými kategóriami výrobkov líšili. Sila návnadového účinku teda závisí od príjmovej kategórie.