"Do I Care that You Are Credible and We Are Similar?" Examining Credibility and Similarity as Experienced by Social Media Followers - Tan, Caroline S.L
Táto štúdia skúma, akú úlohu hrajú podobnosť a dôveryhodnosť vo vzťahu influencer-follower. Údaje sa zbierali pomocou pološtruktúrovaných rozhovorov tvárou v tvár, ktoré sa uskutočnili s 37 mladými dospelými a analyzovali sa pomocou tematickej analýzy. Zistenia ukazujú, že došlo k posunom v tom, ako nasledovníci prekladali podobnosť a dôveryhodnosť, čím sa zmenili motívy sledovania vplyvných osôb. Nasledovníci sa tiež nepovažujú za osoby, ktoré majú podobné hodnoty alebo osobnostné vlastnosti ako vplyvní ľudia.