Drivers of the Bond Market Premium in Open and Small Economies around the Eurozone - Mészáros, Mercédesz
Dopady nedávnych hospodárskych šokov - hospodárskej krízy z roku 2008, následnej krízy európskeho štátneho dlhu a súčasnej epidémie koronavírusu - na vývoj medzinárodných časových radov výnosov dlhopisov vo svetle menovej politiky, makro premenných a finančných trhov. Hlavný výsledok dokázal, že nekonvenčná menová politika vo vybraných analyzovaných krajinách zvýšila výnosové prémie.