Environmental Risks and Sustainable Development Indicators: Determinants of Impact - Sushchenko, Oleksandr
Úloha environmentálnych rizík pri formovaní podmienok trvalo udržateľného rozvoja na makroúrovni a spôsoby lepšieho riadenia nefinančných rizík (Environmentálne, sociálne a správne riadenie). Vplyv najdôležitejších environmentálnych rizík na hlavné ekonomické a sociálne ukazovatele (napr. Index ľudského rozvoja a HDP na obyvateľa). Skúmanie, do akej miery môžu konkrétne environmentálne faktory ovplyvňujúce sociálny a ekonomický rozvoj zmeniť podmienky trvalo udržateľného rozvoja.