Metaphors in a Professional Text - Melušová, Elena, 1953-
Tvorba slov a metafory vyskytujúce sa v textoch. Skúmanie slov, ktoré v určitých kontextoch nadobudli iný význam - obrazný význam, vo vzťahu k ich vlastnému významu. Výskum venujúci sa ekonomickým článkom v ekonomických časopisoch a slovám z nich, ktoré sa v kombinácii s inými slovami všeobecnej lexiky stali ustálenými frázami s metaforickým charakterom.