(Ne)súlad medzi skutočným a preferovaným množstvom času, ktorý venujú práci muži a ženy na Slovensku - Považanová, Mariana
Názory mužov a žien v slovenských domácnostiach na čas, ktorý strávia vykonávaním vybraných druhov prác v rôznych fázach životného cyklu. Čas venovaný platenej práci, starostlivosti o deti, vareniu, ktoré predstavujú bežné práce v domácnosti, a drobným opravám a údržbe, ktoré sa považujú za bežné činnosti v domácnosti. V každej skúmanej kategórii sú v stanoviskách výrazné rozdiely medzi pohlaviami.