Self-employment: Influence of Tax Incentives and Income Underreporting - Adamczyk, Adam
Skúmanie či daňové výhody, ktoré môžu získať samostatne zárobkovo činné osoby v Poľsku, ovplyvňujú rozhodnutie o začatí podnikania. Daňoví poplatníci, ktorí iracionálne rozhodujú o začatí samostatnej zárobkovej činnosti. Dôvodom je to, keď sa zvyšujú výhody samostatnej zárobkovej činnosti, tak pravdepodobnosť samostatnej zárobkovej činnosti klesá. Po vyrovnaní údajov o príjmoch samostatne zárobkovo činných osôb s nedostatočne vykazovaným príjmom výsledky analýzy vedúce k opačnému záveru.