<The> Relevance of “Born Global” Definition in the Research Process - Vaivode, Irena
Nová definícia spoločnosti Born Global (BG), ktorá bude viac zodpovedať súčasnej globálnej obchodnej situácii. Spoločnosti BG ako fenomén, ktorý prispieva k národnému hospodárskemu rozvoju podporou inovácií, vytváraním zásob zručností a znalostí a podporou priemyselného rastu. Možnosti rozvoja spoločností BG v Lotyšsku z dôvodu, že malý počet exportne schopných sektorov predstavuje faktor, ktorý robí lotyšskú ekonomiku citlivou na akékoľvek zmeny vonkajšieho prostredia.