Otázky týkajúce sa hodnotenia šírenia koronavírusu - Cár, Mikuláš
Výber vhodných ukazovateľov na hodnotenie šírenia koronavírusu. Stručná charakteristika sprísneného COVID automatu. V súvislosti so spustením COVID automatu na Slovensku je dôležité zdôrazniť potrebu správneho výberu a dobrého nastavenia parametrov ukazovateľov. Výsledky smerujúce k tomu, že vhodnejším ukazovateľom na hodnotenie rizika nákazy koronavírusom na celoštátnej aj regionálnej úrovni je pomerový ukazovateľ miery pozitívne testovaných osôb ako absolútny ukazovateľ počet pozitívne testovaných a jeho rôzne modifikované variácie.