Využitie indexu relatívnej sily pri obchodovaní na akciových trhoch - Chujac, Tadeáš
Index relatívnej sily ako jeden z najdôležitejších nástrojov technickej analýzy a predstaviteľov technických indikátorov. Obchodovanie na trhu s akciami, ktoré sa stáva čoraz dostupnejším pre široké masy ľudí a práve index relatívnej sily, ktorý býva populárnou voľbou nielen pre začínajúcich obchodníkov. Úspešnosť indexu relatívnej sily pri obchodovaní na základe zaužívaných a modifikovaných parametrov. Úspešnosť demonštrovaná prostredníctvom prípadovej štúdie obchodovania akcií siedmich spoločností s vysokou trhovou kapitalizáciou obchodovaných na americkom akciovom trhu počas obdobia 20 rokov od roku 2000 do roku 2019 a separátne za rok 2020.