Migranti na Slovensku - Antalová, Mária, 1952-
Zameranie na migrantov v Slovenskej republike, ktorých počet sa zvyšuje z roka na rok a ktorí sa stali aktuálnym problémom v politických aj vedeckých diskusiách. Analýza a vyhodnotenie prejavov nelegálnej a legálnej migrácie v súčasnosti z hľadiska ich dynamiky a statiky. Vyhodnotenie situácie na Slovensku.