Belt and Road Initiative Trends in the European Union and Iran - Borovská, Zuzana
Iniciatíva Belt and Road Initiative (BRI) vedená pod záštitou Číny, ktorá sľubuje vytvorenie svetového obchodného poriadku a dopravných a logistických sietí medzi Áziou a Európou. Súčasné trendy BRI v EÚ a Iráne. Analýza prítomnosti čínskych investícií BRI v krajinách EÚ zapojených do projektu BRI. Väčšina čínskych investícií BRI je sústredená v Taliansku, Luxembursku a Portugalsku. Prítomnosť čínskeho kapitálu v EÚ obzvlášť zrejmá v energetickom sektore, doprave a vo finančnom sektore.