Enablers of Participatory Budgeting in Slovakia during the COVID-19 Pandemic - Bardovič, Jakub
Skúmanie, ako miestne samosprávy na Slovensku pristupovali k implementácii participatívneho rozpočtu v roku 2020. Implementácia participatívneho rozpočtu do roku 2020, jeho pokračovanie v roku 2020 a ďalej, ak sa zachová, jeho úprava na „obdobie sociálneho dištancovania“. Existuje veľká skupina miestnych a regionálnych samospráv, ktoré sa rozhodli pozastaviť alebo zrušiť vykonávanie participatívneho rozpočtu. Z tých, ktorí sa rozhodli pre jeho implementáciu, sa jedna skupina nemusela výrazne prispôsobovať dištančným obmedzeniam, inej sa podarilo uskutočniť potenciálne stretnutia skôr, ako vstúpia do platnosti obmedzenia. Iba posledná skupina čelila najvážnejšej výzve.