<The> Response of Cultural Policies in COVID-19 Pandemic in Slovakia - Révészová, Zuzana
Kultúrny a kreatívny sektor na Slovensku počas pandémie COVID-19. Politické opatrenia prijaté v tomto sektore na národnej aj miestnej úrovni v období do januára 2021 a hodnotenie z hľadiska všeobecného charakteru kultúrnej politiky. Nedostatočná úroveň podpory kultúry, ako problém, ktorý súvisí s pretrvávajúcim nedostatkom dlhodobého systémového prístupu ku kultúrnemu a kreatívnemu sektoru. Analýza podporných programov zavedených pre kultúrnych pracovníkov a organizácie. Prípadová štúdia miestneho kultúrneho centra v Košiciach a vizualizovanie vplyvu pandémie na inštitucionálnej úrovni a jej mobilizáciu na pomoc kultúrnej komunite počas prvej vlny pandémie.