Impacts of the COVID-19 Pandemic on the Policy of Cultural and Creative Industries of Slovakia - Vitálišová, Katarína
Vplyv pandémie COVID-19 na kultúrny a kreatívny priemysel z národného hľadiska a opatrenia prijaté vládou SR na elimináciu jej následkov. Mikroekonomická a makroekonomická perspektíva so zvláštnou pozornosťou venovanou financovaniu kultúrneho a kreatívneho priemyslu a sociálnym dopadom na rôzne skupiny respondentov. Výsledky pôvodného primárneho výskumu uskutočneného medzi zástupcami týchto priemyselných odvetví v období od novembra do decembra 2020 a prostredníctvom online štruktúrovaného rozhovoru so zástupcami Ministerstva kultúry Slovenskej republiky. Implementované podporné opatrenia a ich skutočný vplyv na riešenie bezprecedentnej krízy vyvolanej pandémiou COVID-19 v kultúrnom a kreatívnom priemysle.