[Anton Vantuch (1921-2001) – romanista, literárny vedec, kultúrny historik a prekladateľ] - Tureková, Andrea, 1979-
Recenzia na publikáciu o živote a zakladateľskej práci Antona Vantucha, ďalšej významnej osobnosti medzinárodného významu, ktorá ovplyvnila vývoj francúzistiky na Slovensku v druhej polovici 20. storočia. Autorka prináša čitateľovi rôzne etapy a bohatosť jeho tvorby o francúzskej literatúre časopisu Ancien Régime, hlavne na diele Montesquieu.