Personality Traits, Biographical Variables and Attitudes to Money among Austrian Students - Furtner, Reinhard, 1983-
Možné vzťahy medzi osobnostnými vlastnosťami, biografickými premennými a faktormi prístupu k peniazom v Rakúsku. Použitý päťfaktorový inventár NEO (NEO-FFI, meranie osobnostných vlastností), škála postojov peňazí (MAS, meranie postojov k peniazom), ako aj samostatne zostavené biografické položky. Osobnostné dimenzie „otvorenosť skúsenostiam“ a „príjemnosť“, ako aj biografický faktor „pohlavie“ významne ovplyvňujúce peňažný prístup - „mocenská prestíž“. Dimenzie osobnosti „neuroticizmus“ a „svedomitosť“ sú významne spojené s „úzkosťou“ v prístupe k peniazom.