Činnosť tipéra, bezpodielové spoluvlastníctvo manželov a ochrana finančného spotrebiteľa (alebo ako koexistuje zákon o finančnom sprostredkovaní a občiansky zákonník) - Slezáková, Andrea, 1980-
Otázka interakcie finančnoprávnych a občianskoprávnych noriem v situácii, ak tipér sprístupní samostatnému/podriadenému finančnému agentovi tip (údaje) o osobe, ktorá je blízkou osobou (manželom/manželkou) podľa § 116 zákona č. 40/1964 Zb. Vybrané právne aspekty činnosti tipéra - podnikanie tipéra a obchodný záväzkový vzťah medzi tipérom a samostatným/podriadeným finančným agentom. Ochrana finančného spotrebiteľa a činnosť tipéra - finančnoprávne normy a občianskoprávne normy.