Finančný poradca – definícia pojmu a podmienky výkonu činnosti v Slovenskej republike - Winkler, Martin, 1975-
Finančné sprostredkovanie a finančné poradenstvo. Definícia finančného poradcu v slovenskej právnej úprave. Definičné problémy finančného poradcu a ich analýza a návrhy riešení spolu s úpravou de lege ferenda. Vykonávanie finančného poradenstva finančným sprostredkovateľom z iného členského štátu EÚ.