Measuring the Value Relevance of Financial Information for Strategic Decision-Making and Performance of Nigerian Listed Firms - Osahon Osazevbaru, Henry
Hodnotový význam finančných informácií obsiahnutých v zisku na akciu a prevádzkových hotovostných tokoch na akciu pre strategické rozhodovanie, a tým aj pre výkon. Týmto sa má odstúpiť od kontextových faktorov v rozhodovacom procese a vybudovať integrované prepojenie medzi výskumom relevantnosti hodnoty a strategickým riadením. Údaje extrahované z výročných správ a účtov štyridsiatich spoločností kótovaných na nigérijskej burze cenných papierov za obdobie 2006-2017.