Changes in the Population Age Structure of Czech Districts in 1989–2019 - Šídlo, Luděk
Regionálne zmeny vekovej štruktúry českej populácie po roku 1989, najmä v dôsledku zmien v reprodukčnom správaní na národnej úrovni. Pokles pôrodnosti, zvyšovanie strednej dĺžky života a nové priestorové vzorce migračného správania. Zmeny v regionálnej diferenciácii troch hlavných vekových kategórií (predproduktívna, produktívna a postproduktívna) pred predstavením okresnej typológie založenej na týchto kategóriách v českých okresoch. Územné zmeny vo vekovej štruktúre obyvateľstva. Analýzy regionálnych zmien vo vekovej štruktúre ako dôležitý zdroj pri plánovaní a zabezpečovaní dostupnosti vzdelávania, zdravotnej starostlivosti či sociálnych a ďalších služieb.