Fraud Intra-Community Transactions VAT and Negative Impact on the State Budget - Jenčová, Sylvia
Najčastejším daňovým podvodom s negatívnym dopadom na štátny rozpočet je takzvaný kolotočový podvod, ktorý sa primárne vykonáva pri cezhraničných transakciách. V zahraničí sa daný druh daňových únikov označuje ako MTIC, spočívajúci v zneužití pravidiel DPH pri cezhraničných transakciách v rámci EÚ. Najbežnejšie možnosti spáchania podvodu s DPH v cezhraničnom obchode, ktorý sa uskutočňuje v rámci Európskeho spoločenstva, s vyčíslením negatívnych účinkov na saldo štátneho rozpočtu krajiny.