Assessment of Selected Determinants of Burnout Syndrome and Coping Strategies in Terms of Demanding Situations in Managers - Stríšová, Barbara Nicole
Signály syndrómu vyhorenia a stratégie zvládania z hľadiska náročných situácií u manažérov. Hlavné determinanty syndrómu vyhorenia, depersonalizácia, emočné vyčerpanie a osobné dokončenie, ktoré boli zahrnuté do Maslach Burnout Inventory, ktorá pozostáva z dvadsiatich dvoch otázok, ktoré sa osobitne zaoberajú spomínanými, jednotlivými determinantmi. Inventár Brief Cope použitý na zistenie, aké stratégie zvládania si jednotlivci zvolia v náročných podmienkach alebo ako sa správajú počas stresových situácií. Štrnásť prístupov k tomu, ako zvládnuť nepríjemné a chaotické situácie.