Economy of Water: Case Study on Water Intensive Region - Kunychka, Mykhaylo, 1990-
Intenzita spotreby vody v hospodárstve ako dlhodobá výzva pre ekonomické, environmentálne a sociálne problémy konkrétnych postsovietskych štátov nachádzajúcich sa v rôznych klimatických pásmach. Analýza regionálnych nerovností spotreby vody na Ukrajine ako jednej z najintenzívnejších vodných ekonomík po rozpade Sovietskeho zväzu. Udržateľnosť spotreby vody prostredníctvom vyhodnotenia ekonomických, sociálnych a environmentálnych faktorov v administratívnych oblastiach Ukrajiny. Výpočet integrálneho indikátora udržateľnosti každého administratívneho regiónu na základe vybraných kritérií. Vysoká regionálna heterogenita v účinnosti spotreby vody z hľadiska ekonomických, sociálnych a environmentálnych rozmerov využívania vodných zdrojov.