(Money) Attitude-Behavior Relationships Explained through Fazio’s Mode Model - Furtner, Reinhard, 1983-
Teoretické a empirické pozadie vzťahov postoja a správania na všeobecnej úrovni, ako aj v kontexte peňažných postojov a vzťahov finančného správania. Uznávané definície, modely a hľadiská, pokiaľ ide o koncepciu postojov. Analýza, či predložené modely podporujú koncept vzťahov postoja a správania. Definovaný a vysvetlený pojem postoj. Rôzne prístupy ku konceptu postoja. Možné vzťahy medzi postojom a správaním vysvetlené na základe modelu MODE (spontánny režim vs. zámerný režim). Náčrt teórie kognitívnej disonancie.