Bankruptcy Prediction Applying Multivariate Techniques - Mokrišová, Martina
Analýza predikcie bankrotu spoločnosti pomocou vybraných štatistických multidimenzionálnych metód. Existujúce multidimenzionálne metódy, ktoré sú vhodným nástrojom na predpovedanie bankrotu spoločností, na ich grafické znázornenie v priestore, identifikáciu klastrov spoločností s rovnakými predpokladmi bankrotu, ako aj identifikáciu faktorov bankrotu. Výskum realizovaný na vzorke 343 spoločností tepelného hospodárstva na Slovensku. Všetky spoločnosti prevádzkujú miestne systémy diaľkového vykurovania.