Profesijná príprava budúcich učiteľov geografie na Slovensku - Škodová, Martina
Analýza vývoja a počtu absolventov učiteľstva geografie na jednotlivých vysokých školách na Slovensku. Obsah a rozsah pregraduálneho vzdelávania učiteľov geografie v kontexte s potrebami praxe a kurikula geografie. Komparácia vývoja počtu absolventov učiteľstva geografie jednotlivých vysokých škôl, identifikácia prioritných oblastí prípravy budúcich učiteľov geografie a rozdielov v prístupe k ich vzdelávaniu. Črty prípravy budúcich učiteľov geografie na jednotlivých slovenských univerzitách.