<The> Economical and Psychological View on Money - Furtner, Reinhard, 1983-
Definície pojmu peniaze z rôznych uhlov pohľadu na základe prehľadu najrelevantnejšej vedeckej literatúry. Pohľady na peniaze a ich kľúčové zložky, identifikácia dvoch hlavných pohľadov – ekonomického a psychologického, s popisom ich hlavných prvkov. Tradičný pohľad na peniaze, s predpokladom ekonomického prístupu založenom na funkčnom rámci (teória „homo-oeconomicus“, model očakávaného úžitku). Kritika ekonomického prístupu z dôvodu nedostatku psychologických zložiek, najmä iracionálnych účinkov (heuristika, kognitívne predsudky a efekty rámcovania).