EU Globalization Lessons Learned During EU Accession and Their Application in Albania - Motro-Iljazi, Elida, 1962-
Vzorce v procese rozširovania a integrácie Európskej únie týkajúce sa správania pracovných síl v prístupových krajinách do roku 2016. Možné budúce trendy v nadchádzajúcej vstupujúcej skupine krajín do EÚ do roku 2025 a spôsoby pre vyhnutie sa možným problémom v priebehu procesu na základe exploratívneho prístupu a navrhovaných metód zmiešaného výskumu – hĺbkové rozhovory s vyššími vládnymi úradníkmi či akademickými pracovníkmi analyzovaných krajín a sekundárny výskum týkajúci sa krajín považovaných za poslednú skupinu rozširovania EÚ v nadchádzajúcej skupine v roku 2025 v časovom rámci piatich až desiatich rokov pred vstupom do EÚ so zameraním na otázky obchodu, vývozu, dovozu, HDP, indexu šťastia či veľkosti a veku obyvateľstva.