Povinnosti platiteľov DPH v poslednom zdaňovacom období roku 2020 - Betáková, Jaroslava
Povinnosti v súvislosti s odpočítaním DPH u platiteľov DPH za posledné zdaňovacie obdobie kalendárneho roka – povinnosť vykonania ročného zúčtovania tej DPH, ktorá bola v priebehu kalendárneho roka odpočítavaná pomernou časťou (koeficientom) a povinnosť úpravy odpočítanej dane pri investičnom majetku, ak došlo k zmene účelu jeho použitia či k zmene rozsahu jeho použitia na podnikateľský účel. Zúčtovanie pomerne odpočítanej dane, úprava odpočítanej dane pri investičnom majetku za rok 2020, úprava dane pri nehnuteľnostiach pri zmene rozsahu použitia na podnikanie roku v 2020 a úprava dane pri hnuteľnom hmotnom majetku za rok 2020. Komplexný príklad pre zúčtovanie DPH za rok 2020.