Účtovná závierka v podvojnom účtovníctve podnikateľov k 31. 12. 2020 - Adamíková, Monika
Uzatváranie roka v účtovníctve a povinnosti z pohľadu aktuálnej legislatívy s prihliadnutím na špecifiká vyplývajúce z pandémie ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom v podvojnom účtovníctve. Uzavretie účtovných kníh a zostavenie účtovnej závierky v súlade s účtovnými predpismi účinnými k 31. 12. 2020, s vysvetlením jednotlivých krokov závierkových prác. Kontrolné a prípravné činnosti na zostavenie účtovnej závierky, závierkové účtovné prípady a upravujúce závierkové účtovné prípady, opravy chýb minulých účtovných období v účtovnej závierke, zostavenie účtovnej závierky podľa jednotlivých veľkostných skupín, následné povinnosti po zostavení účtovnej závierky a archivácia účtovných dokumentov. Názorný zjednodušený príklad účtovnej závierky malej účtovnej jednotky k 31. 12. 2020.