Novinky v zákone o dani z motorových vozidiel prijaté zákonom č. 339/2020 Z.z. - Fülöpová, Jana
Zákon č. 339/2020 Z.z. vstúpil do ustanovení, ktoré pozitívne ovplyvnia výsledok daňovej záťaže hlavne prevádzkovateľov v autobusovej a kamiónovej doprave. Prejaví sa to pri podaní daňového priznania už za zdaňovacie obdobie roku 2020. Lehota podania a zaplatenia dane sa posunula do 31. marca 2021. Zaviedli sa nové ročné sadzby dane výlučne pre vozidlá ťahač a náves.