Financial Analysis in Term of Information Sources in the Organization - Štangová, Nora
Základom dobrého informačného systému o fungovaní v organizácii je finančná analýza. Hlavným zdrojom je účtovníctvo, ktoré je základným zdrojom samosprávy. Cieľom analýzy je prostredníctvom výkazu peňažných tokov vyhodnotiť finančné toky z hľadiska vplyvu na finančnú situáciu spoločnosti. Výkaz peňažných tokov informuje o štruktúre finančných zdrojov, finančnej-hospodárskej politike spoločnosti, finančnej pozícii spoločnosti, likvidite spoločnosti, štruktúre použitia finančných prostriedkov.