Vývoj a budúce smerovanie systému obchodovania s emisiami v EÚ - Rácik, Andrej
Európsky systém obchodovania s emisnými kvótami je nástrojom environmentálnej politiky. Systém obchodovania s emisiami v Európskej únii. Teoretické východiská a historický vývoj obchodovania s emisiami. Nevyhnutné ekonomické dopady pre priemyselné podniky a následne pre zvyšovanie celospoločenských nákladov.