Prístupy EÚ podporujúce riešenia problémov spojených so šírením vírusu COVID-19 v marginalizovaných skupinách - Vadkertiová, Silvia
Dôležitosť pomoci jednej z najohrozenejších skupín, ako je rómska komunita, potreba spolupráce a solidarity pri šírení nového koronavírusu COVID-19. Nepriaznivé situácie súvisiace s COVID-19 v obciach s prítomnosťou marginalizovaných rómskych komunít. Zámerom je nasmerovať všetky finančné zdroje do oblastí, ktoré to vyžadujú, ako aj pomoc EÚ na zníženie rizika, potenciálu infekcie a vývoja COVID-19 priamo v dotknutých marginalizovaných rómskych komunitách.