Pracovná činnosť zamestnancov vo verejnej správe a jej právna regulácia - Kuril, Jozef
Pojem verejná služba, ktorý sa zvyčajne používa v súvislosti s prácou zamestnancov vo verejnej správe. Verejná služba ako činnosť štátnych zamestnancov vykonávajúcich úlohy verejnej správy. Pracovnoprávne vzťahy podľa zákona o výkone práce vo verejnom záujme. Zamestnanci a určité osobitné práva a povinnosti v týchto pracovnoprávnych vzťahoch. Pojem verejný záujem, ktorý sa v právnych predpisoch často používa, ale jedná sa o neurčitý pojem. Zákon o práci, ktorý sa subsidiárne vzťahuje na zákon o výkone práce vo verejnom záujme. Odmeňovanie zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme.